In memoriam Kor Miedema

  • 1 min.
  • Vereniging

Op vrijdag 27 januari is onze oud-collega dr. Kor Miedema onverwacht overleden. Kor heeft vanaf 1969 gewerkt als Klinisch Chemicus binnen Isala en het toenmalige De Weezenlanden.

Portretfoto (kleur) Kor Miedema

In zijn functie van klinisch chemicus is Kor betrokken geweest bij baanbrekend werk op het gebied van diabetesdiagnostiek (HbA1c), dat niet alleen nationaal maar zeker ook internationaal heeft geleid tot verbetering van de diabeteszorg. Hiervoor is hij tijdens zijn afscheid in 2005 als klinisch chemicus benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Als lid van de Vereniging Medische Staf is Kor daarnaast betrokken geweest bij de ontwikkeling van de ziekenhuiszorg in het algemeen. In beide functies heeft hij met veel collega's binnen het ziekenhuis samengewerkt.

Kor heeft na zijn pensioen Isala altijd een warm hart toegedragen. Als voorzitter van de METC heeft hij van 2005 tot 2018 vele onderzoeken samen met z’n team beoordeeld. Met trots zat Kor in het ‘rondleidingsteam’ na de verhuizing van Weezenlanden/Sophia naar het nieuwe Isala gebouw, om een gastvrij ziekenhuis te laten zien voor iedereen die nu of in de toekomst een relatie met Isala heeft. Kor was een zeer gewaard

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?