VOLDOENDE UITDAGINGEN

Marc Elisen blikt terug op NVKC-voorzitterschap

  • 4 min.
  • Vereniging

Dr. Marc Elisen was de afgelopen vier jaar voorzitter van de NVKC. Op het Voorjaarscongres maakt hij plaats voor zijn opvolger. Hoe kijkt hij terug op het voorzitterschap?

Nadat hij twee jaar lid was van het NVKC AB bestuur nam Elisen op 5 april 2017 het NVKC-voorzitterschap over van dr. Claudia Pronk-Admiraal. Uitdagingen waren er voldoende. Naast verdere professionalisering van het bureau en het opstarten van het tijdschrift in een nieuw jasje, was met name het ontwikkelen, lanceren en uitrollen van de Visie Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde een flinke uitdaging.

Over de Visie NVKC

‘De presentatie van het Visiedocument Medisch Specialist 2025 was een uitgelegen mogelijkheid voor ons om met elkaar te ontdekken hoe wij ons als klinisch chemici willen/moeten zien in het zorglandschap in 2025’, aldus Elisen. ‘Met meer dan vijftig verenigingsleden en externe stakeholders met uiteenlopende zienswijzen zijn wij in meerdere sessies met elkaar gekomen tot een compact en concreet visiedocument. Het voelt goed

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?