OVERKOEPELEND THEMA: ARTIFICIAL INTELLIGENCE

Het voorjaarscongres: wat kunnen we verwachten?

  • 3 min.
  • Vereniging

Het voorjaarscongres van de NVKC, dat gehouden wordt op 30 en 31 mei en 1 juni 2022, is na twee jaar weer een fysiek evenement. Dit keer is niet gekozen voor Papendal, maar voor het SS Rotterdam. Een mooie locatie voor een lustrum: het voorjaarscongres vindt voor de 75e keer plaats. Belangrijk overkoepelend thema is machine learning, oftewel artificial intelligence, dat een stormachtige ontwikkeling doormaakt in laboratoriumland.

Stockfoto (kleur) impressie van congressessie

Voorzitter van de congrescommissie Hans van Pelt en commissielid Steven Meex zijn samen met de andere commissieleden druk bezig geweest het congres verder vorm te geven. Zij vertellen dat de thema’s van het congres altijd voortkomen uit het Visiedocument Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde 2025. Nu is gekozen voor innovatie, data en duiding; allemaal onderdelen van artificial intelligence (AI). Meex: 'Artificial intelligence staat in het visiedocument van de NVKC expliciet genoemd, maar vijf jaar geleden stond AI in het laboratorium nog in de kinderschoenen.

Inmiddels wordt er volop gebruik van gemaakt; tijdens het begin van de COVID-pandemie bleek het bijvoorbeeld een geschikte methode om een COVID-besmetting vast te stellen. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom wordt er tijdens het komende voorjaarscongres veel aandacht aan dit onderwerp besteed.’ Hij vertelt dat het niet alleen zal gaan over machine learning en algoritmes die in

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?