VISIE 2025

Men kan straks niet meer om de klinisch chemicus heen

  • 3 min.
  • Visie
  • Visie 2025

De NVKC heeft de Strategie 2022-2023 opgesteld. Deze borduurt voort op het Visiedocument 2025 uit 2019 en is een vertaling ervan naar concrete doelen en actiepunten. Voorzitter Merel van Wijnen en bestuurslid Wendy den Elzen lichten de strategie voor 2022-2023 toe.

Infographic (kleur) Strategie NVKC 2022-2023

De afgelopen twee jaar zijn we druk geweest met het omzetten van de Visie 2025 naar concrete doelen. Het visiedocument was een stip op de horizon, en nu moeten we onze ambities echt concretiseren.’ Aan het woord is een enthousiaste Merel van Wijnen. Zij somt een aantal voorbeelden op van zulke doelen en actiepunten: ‘We hebben al meer “zorg” en “medisch” in de opleidingen en nascholing dan voorheen, dus daarmee zijn we al heel goed op weg. De e-learning Medisch Leiderschap met masterclasses van onder anderen Marcel Levi en Bertine Lahuis voor onze leden is ook zo’n concrete stap.
Daarnaast verwoordt de positionpaper Diagnostiek van de FMS heel mooi welke rol we hebben en moeten nemen in de zorg. We pleiten daarin voor een verdergaande samenwerking van alle collega’s op het gebied van diagnostiek. Het gaat allang niet meer alleen om de klinisch chemicus; deze werkt immers samen met andere diagnostisch-medisch specialisten.

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?