NVKC-NAJAARSSYMPOSIUM DUURZAAMHEID

‘Klinische laboratoria kunnen een significante bijdrage leveren’

  • 2 min.
  • Programma
  • Vereniging

In de gezondheidszorg valt veel winst te behalen op het gebied van duurzaamheid. Wereldwijd is de gezondheidszorg verantwoordelijk voor 4,4 procent van de totale CO2-uitstoot, in Nederland is dit maar liefst 7 procent. Onze klinisch chemische laboratoria kunnen een significante bijdrage leveren aan besparing van CO2-uitstoot, reductie van afvalstromen en verantwoord gebruik van energie, water en materialen. Door samen op grote schaal in actie te komen kunnen we het verschil maken en zorgdragen voor de aarde. De NVKC vindt het belangrijk om daar een rol bij te spelen. Het najaarssymposium staat dit keer in het teken van duurzaamheid.

Voorafgaand aan de algemene ledenvergadering van dit najaar, kunnen we ons tijdens het najaarssymposium op 28 november laten inspireren en informeren over duurzaamheid in de gezondheidszorg in de volle breedte tot in het klinisch chemisch laboratorium. Het programma is samengesteld door de commissie Duurzaamheid. We beginnen de middag met een presentatie van Inge Schepens. Zij is lid van het dagelijks bestuur van de Groene Zorg Alliantie, hét netwerk van zorgprofessionals dat zich inzet voor verduurzaming van de zorg. Wist u dat de commissie Duurzaamheid van de NVKC inmiddels ook is aangesloten bij dit netwerk?

Vervolgens neemt Hannah Johnson ons mee in de verduurzaming van laboratoria. Zij is research analist in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht en een van de oprichters van Green Labs NL. Zij hebben veel ervaring met het verduurzamen van laboratoria.&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?