Van boerenverstand naar ketendenken

  • 5 min.
  • Innovatie

Bloedmonsters afnemen bij patiënten en deze analyseren, is voor een bedrijf als Atalmedial core business. Maar om de monsters tijdig en betrouwbaar te kunnen bepalen, is meer nodig dan alleen weten hoe je bloed moet prikken en de analyse moet uitvoeren. De hele logistiek daarachter vraagt steeds vaker om de inzet van specialistische software én een besef bij alle medewerkers dat alle schakels in de productieketen ertoe doen.

Je denkt er niet over na als je je dagelijkse boodschappenrondje doet, eerst de Jumbo, dan de slager, dan de groenteboer. En je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de kip, het hamlapje of de groenten zullen bederven, want je bent ruim op tijd thuis. Alles netjes in de koelkast of vriezer, en klaar. Voor de dagelijkse boodschappen heb je daarom genoeg aan je boerenverstand, zegt Anne-Margreet de Jong, klinisch chemicus bij Atalmedial. ‘Je kunt de route in je hoofd bedenken, hebt daar verder geen wiskunde voor nodig.’

Dat wordt anders als je elke dag met transportbusjes routes moet rijden langs tientallen prikposten en daarnaast bij patiënten thuis bloed prikt. En dat binnen een afgesproken aantal uren, want de bloedmonsters moeten binnen bepaalde tijd op het centrale lab zijn om ze betrouwbaar te kunnen bepalen én de behandelend arts tijdig de uitslagen te kunnen doorgeven.

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?