Interactie tijdens de casuïstiekavond

  • 1 min.
  • Opleiding

Ook dit jaar organiseert het AIOS-bestuur op maandagavond een casuïstiekavond voor zowel AIOS als klinisch chemici.

Tijdens de casuïstiekavond worden van 19:00 tot 21:00 uur twee onderwerpen besproken aan de hand van casuïstiek. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar laboratoriumdiagnostiek bij patiënten, maar ook naar het perspectief van de medisch specialist. Dit jaar zoomen we in op de patiënten en bijhorende diagnostiek binnen de onderwerpen hemostase en de transfusiegeneeskunde.

‘Help! Een bloedende patiënt!’ Daniëlle Meijer, klinisch chemicus, en Saskia Schols, internist-hematoloog, beiden uit het Radboudumc, trappen de avond af en nemen ons mee ons in de wereld van stolling, Von Willebrandfactor en rare bleeding disorders. Daarna sluiten Peter Lighthart van Sanquin en transfusie-arts en kinderhematoloog Eline Huisman van Sanquin en het Erasmus MC de avond af met een casus met de titel ‘Complex transfusiebeleid bij een patiënt met een complex Rh-genotype’. Het beloven weer twee interactieve en interessante sessies te worden, waarbij iedereen uitgedaagd wordt om mee te denken!

Wij hebben er zin in en zien jullie graag in mei op de SS Rotterdam voor weer een mooie casuïstiekavond!

Bestuur AIOS Klinische Chemie, NVKC

Linda Henricks, Jolien Luimstra, Anne Bruinen , Desirée Guichelaar-Perlee, Twan de Waard, Dieuwertje Augustijn, Eline Stoutjesdijk